Activitats 9 d´Octubre

Aquest any per a commemorar la festivitat del 9 d’octubre des dels Departaments d’Artística i d’Idiomes hem realitzat les següents activitats:

Contenido:

1r i 2n d´ESO

L’alumnat de 1r i 2n d’ESO ha participat amb la redacció de textos relacionats amb la temàtica del 9 d’octubre en el 6é concurs literari “Jaume I: Una vida d’aventures”.

Els/les quatre guanyadors/es d’aquesta edició han estat:

  • Inmaculada Arias (1r B)
  • Marta Bukusu (1r A)
  • Esther Yaslin Caballero (2n A)
  • Ismael Bustamante (2n A)

3r i 4t d´ESO

L’alumnat de 3r i 4t d’ESO ha elaborat una exposició fotogràfica anomenada els “Hereus actuals de la Conquesta” on s’ha posat èmfasi en molts dels valencians i valencianes destacables, importants i/o rellevants de molts diferents àmbits i sectors de la societat com empresaris, esportistes, actors, actrius, autors i autores del món literari i un gran etc. La idea és mostrar on ha arribat la societat valenciana hui dia arran de la Reconquesta i la formació del poble valencià per part de Jaume I, el 9 d’octubre de l’any 1238. A més, el professorat de valencià ha realitzat una sèries de presentacions combinades amb fotografies, gravats, mapes de l’època i jocs a l’aula per a tots els grups d‘ESO.

5è i 6è de Primària

Els alumnes de 5è i 6è de Primària han treballat el seu 9 d’octubre des de molts punts de vista. Han fet murals, exposicions i estudis en els quals han hagut de demostrar que són uns grans treballadors preparats per a Secundària. Organitzant-se en grups han buscat informació tant de l’origen de la nostra festa, tant com de la Senyera i successos històrics relacionats amb la figura de Jaume I. Els treballs que s’han realitzat han estat espectaculars. Uns resultats a l’alçada d’uns alumnes dels quals estem molt orgullosos tant per la seva implicació com pel seu esforç.

1r i 2n de Primària

Els alumnes més xicotets de Primària també han demostrat que no els guanya ningú com a treballadors. S’ho han passat molt bé en totes les activitats. Hi han participat a la festa des d’una perspectiva tant lúdica com d’aprenentatge, i han realitzat manualitats tan divertides com el popular i original casc de Jaume I. Les seves idees van ser tan especials com els seus somriures. Ens ha encantat compartir aquest 1r any de Primària amb ells en una festa tan nostra i tan bonica.